Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Akkor tehát ma: halnap

2012.03.09

 Mint ahogy azt el is terveztem. Kifigyeltem, hol lehet friss - azaz nem fagyasztott - halat kapni ebben a fészekben, és veszek afrikai harcsát. Ez nevével ellentétben itt terem, gondolom ezért árulják friss állapotában. Azt gondoltam, paprikást készítek belőle, kükönösebb köret nélkül, mert fehérje napom van. Ez a diéta időnként megszakad, sajnos, muszáj "vegyes" napot tartanom, ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag mindent eszem, de az ilyen botlásnap után feltétlenül gyümölcsnap következik. Mindenesetre a farmerom nem igazán szűk, és minden ruhám remekül rám jön. Lehet, hogy a "Francia nők nem híznak" gondolatmenete - a kiegyenlítődés - működik? Szerencsére az elhízott állapottól még messze vagyok, tehát nem az a cél, hogy tizesével adjam le a kilókat, csak egy kissé meg akarok könnyebbülni.

Egyébként kaptam virágot nőnapra. A Gergőtől, kedvenc tanítványomtól. Sokat gondolkodtam azon, még anno, hogy helyes-e, ha az embernek van kedvenc tanítványa. És arra jutottam, hogy igen, miért ne? Természetesen ez nem azt jelenti, hogy akit nem igazán szeretek, mert szemétkedik, direkte zrikál, kekeckedik és pofátlan, szóval mindent elkövet azért, hogy ne szeressem, annak rossz jegyet adok, direkt kiszúrok vele, szóval úgy próbálom meg jobb belátásra és szociálisan elfogadhatóbb viselkedésre bírni, hogy jól megbuktatom. Egyébként ezen dőlt ki bennem a liszt, hogy az év végi értekezleten a fafejű és szerintem rendkívül szűk látőkörű és ostoba igazgatóhelyettes nyilvánosan kritizált azért, hogy az egyik hírhedetten renitens gyereket nem hogy nem buktattam meg, de hármast adtam neki. A gyerekecske valóban egy görény, de tanult, különórákra járt, jelentkezett, és tényleg mérhető - hármasban - teljesítményt nyújtott. És akkor engem illet azzal a váddal, hogy az ilyen kollégák miatt tart ott az iskola, ahol. Ha nem ismerem el a teljesítményt, akkor valóban azt szűrheti le tanulságként a delikvens, hogy ugyan minek törje magát? Így is úgy is kitolnak vele.

Egyébként nagyon is párhuzamba állítható ez a példa az Unió Magyrarországgal szemben tanúsított hozzállásával, hogy a pénz megvonásával akarják ezt a hüpcéskedő Viktorkát megbuktatni. Ami valóban bicskanyitogató, hogy ez itt harcol, hátrafelé nyilaz, meg olyan otromba, mint parasztgyerek a grófi zsúron (bár lehet, hogy a parasztgyerek genetikailag intelligens, és felméri a helyzetet, szóval bocs' parasztkám), de a viselkedése nem kellene, hogy egy egész országot vonjon büntetés alá, akik közül azért jó sokan nem őt kívánták a trónusra. Valami nyilvános megszégyenítés, melynek során kerek perec kinyilvánítják, hogy nem a magyar nép tahó, hanem a miniszterelnök és holdudvara, bőven elég lenne. A baj csak az, hogy a mi Ferkónk semmivel sem volt jobb, sőt., és hát sokaknak joggal elege lett belőle. Mivel Viki jó előre gondoskodott róla(volt rá 8 éve), hogy max két lehetőség között lehessen választani, hát evidens volt, hogy ő fut be. Én még élénken emlékeztem a zsebdiktátor első országlására, és a patás ördögre is előbb szavaztam volna, mint rá (Ferkónra azért mégse). Mindenestre még az én remek jóstehetségem szörnyű vízióit is sikerül felülmúlniuk. Tombol a baromság.

 A macska becsavarodott. Lehet, hogy felteszem a Vaterára. Nem tudom eldönteni, hogy velem harcol, vagy a Fifivel... Úgy látszik, minden kandúrnak harcolnia kell, muszáj, hogy ellenség legyen a közelben. Különböző észérvekkel indokolhatatlan helyekre kezdett el hugyozni. Eddig olyan szépen használta a wc-jét, nem volt vele semmi gond. Aztán egyszer a kutya tálkájába tojt, majd az etetőhelyére pisilt, és kétszer a kosarába. Úgy, ahogy kell. Megkotorta, és adj neki, bele a közepébe. A légycsapót neveztem ki macskamódosító eszköznek, és sajnos használnom is kell. Tegnap a kedvenc, legújabb retikülömbe hugyozgatott éppen, amikor tetten értem, és elnáspángoltam. Pszichológusok ne olvassák.! Hát, van még egy hete aktív hímként, lehet, hogy a hormonok dúlnak a közeledő tavaszt érezvén. Jövő hétvégén azonban megszabadítjuk ivarától, remélem megnyugszik, és nem ocsmánykodik itt nekem.