Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Brave New World

2012.07.17

 A fácsén már többször is bejött nekem egy bizonyos oldal, amelyet számosan tüntettek ki tetszésükkel az ismerőseim közül, nem írom ide a dolog nevét, nehogy reklámozzam. Szóval, itt mindenféle "csapatásra" invitálják a lelkes ifjúságot, különféle helyekre. Én arra gondoltam mogyorónyi agyammal, hogy valamiféle pia promóciós oldala lehet a dolog, mivel akár egy energiaital neve is lehetne. Ám nem az. Nem bizony. Ez kérem szépen egy csajozós cég oldala, ahol csekélyke 200 ezer ft-ért hetente megtanítják a "fiúkat" csajozni. Teljesen elképedtem, amikor a jutyúbon megnézetem néhány oktatófilmjüket. Hát ekkora impotens balfaszok szép fiaink, hogy ilyen tetemes összeget fizetnek azért, ami egy hímivarú homo sapiensnek született egyed zsigeri képessége kellene hogy legyen? Komolyan főbe lőném magamat, ha még arra sem lennék képes, hogy megismerkedjek egy másik (vagy akár a saját) nembeli egyeddel, aki felkeltette szexuális érdeklődésemet. 

Aztán elkezdtem ezen a dolgon mélyebben is gondolkodni. Persze eszembe jutott a fent idézett mű a jó kis pneumatikus csajokról akikkel jól lehet párzani, mert ugye egyébre nem kellenek, hiszen ott a keltető, meg a mesterséges megtermékenyítés, és fuj fuj szégyeljük magunkat, ha anya szült minket a divatjamúlt módon! Hogy mekkora agy volt ez a Huxley! Mindent látott jó előre. A társadalom igényei szerinti mennyiségben és minőségben előállított népességet, az óvodákat, ahol alvás közben duruzsoló reklámok kondicionálják a kis ivadékokat a fogyasztásra, és a kormányzat ideológiáira. (ld. 3 éves kortól kötelező óvoda, és egységesen kötelező tananyag az oktatási intézményekben.) És a kötelező népbutítás:"Szóma, ha mondom, segít a gondon, már egy köbcenti, helyre biccenti"

 'One cubic centimetre cures ten gloomy sentiments,

                  a gramme is better than a damn.' 

És itt a csajozást oktató  cég, mert már Huxley víziójánál is életképtelenebbbek szegény fiaink. Ugyan honnan is tudnák, hogy egy nőt nem pusztán meghágni a cél? ld. Vérmacska, Alfi, aki a béna gazdinak azt javasolja, hogy mondja a csajoknak, hogy neki micsoda klassz macskája van, és míg azok őt csodálják, jól dugja meg őket hátulról. Szerintem ez se kevésbé bölcs tanács, mint hogy építsd az önbizalmadat, vegyél egy új cuccot, vagy menj el kozmetikushoz (fiúkhoz szól), és feladat, mondjuk reggel, este, éjszaka, utcán, buliban áááá pardon! partyn szerezd meg 4 csaj számát. És a bátortalan hímivarú teremtmények kezét fogva szépen elvezetik őket addig, mig sikerülhet megdönteniük egy nőivarút. Szándékosan nem írok férfit és nőt. Valamint a ható igealak sem véletlen, újabban ugyanis nem úgy reklámozzák termékeiket a fogyasztószerek és ránctalanító szerek terjesztői, hogy lefogyasztanak, ill. ránctalanítanak. Á nem, ezek lefogysztHATnak, illetve ránctalanítHATnak. (Természetesen, ha nem eszel mellettük ám naponta öt órát gyúrsz, illetve, ha nem vagy idősebb 28 évesnél.)

Én azt hiszem, hogy a jelenség egyik fő oka, hogy a mai ifjak nem olvastak szépirodalmat, ahonnan megtanulhattak volna tradicionális és klasszikus szerelmi (avagy szexuális töltetű) viselkedésformákat. Olyan könyvekre gondolok, amelyekben hősök vannak, pozitív és negatív egyaránt,és az olvasó eldöntheti, naki melyik szimpatikusabb, melyikre szeretne hasonlítani. Ahol a gonosz tettek következményeire rá lehet látni, és nem csak valami felelőtlen langy hülyeségben dágványozni. Sajnos, olvasni egyáltalán nem szoktak a amaiak, max. filmet nézni, abból is vagy ilyen hülye vígjátékokat Eddy Murphyvel, bár már azt kell mondani, azok nem is annyira a legalja, vagy ilyen Penge, Rambo, Predator és egyéb barom rendkívül agresszív és bugyuta, ám nagyon pörgős-véres akciófilmeket. Ezekben sajnos a valóságnak az írmagja sem lelhető fel, hogy emberi kapcsolatokról ne is beszéljünk. Emberi kapcsolat kimerül abban, hogy ha nem tetszik a pofája, egyszerűen lelövik. Szerelem nincs, van erőszak és nyers kefélés. Orrba, szájba és egyéb testrészekbe.

Szóval ezen vagyok most megdöbbenve. El is határoztam, hogy kiszámolom, mennyivel kerülne kevesebbe (vagy többe?) ha a céghez ömlő szerencsétlenek mondjuk kiolvasnának néhány igazán jó könyvet a témában (és most SZÉPIRODALOMRA gondolok, nem afféle hogyan szerezzük meg első millóinkat c. divatkönyvekre) Még a végén érzelmekkel is találkoznának, nem csupán ösztönökkel. Sőt tovább megyek hagymázos lázálmaimban, akár kapcsolatot is ki tudnának alakítani, nem pusztán pár kóbor numerával lennének gazdagabbak. Mert szerintem ez itt a nagy csavar, hogy miközben jó pénzért megtanulnak becsajozni, ezt a sportot aztán űzhetik is életük végéig, illetve addig, míg a csajok el nem fogynak, mivel azt már nem tanulják meg ezen párzó tanfolyamok során, hogyan is tartsanak meg egy társat. Bár azt gondolom, ez nem is cél.