Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ez volt a Július, 2012 júliusa

2012.07.29

 Viszonylag régen írtam, ennek azonban örülni kell, mert azt jelenti, más dolgom is van (YESSSS). Áááá, nem pasi, hála istennek, meg különben is, most nem aktuális, elhíztam. Rámjönnek ugyan még a ruháim, de némelyik már nem kényelmes. Hála az újonan felfedezett pékségnek többek között  (/n/yammmmmi).

Szóval programok, barátnők, ismerősök, Jutkák és a többi. Majdnem lementem Hrváckába, de tartottam magamat, és nem. Ezer és egy oka van ennek. Megvan a vicc? A bíboros vagy mi a bánat, valami papi főrendség kérdezi a falusi plébánost, hogy miért nem fogadták a látogatását zúgó harangszóval. Mire a válasz az, hogy ezer és egy oka van annak. Legalább azt az egyet mondja meg. Nincs harangunk. Hát velem is így volt. Az ezer meg felsorolhatatlan.

Többek közt a macska. Meg a kutya, bár ő a könnyebbik eset. Mondtam már, hogy nem értem a férfiak averzióit a macskákkal szemben? Nekik kéne jobban kedvelni őket, mivel a macskák férfias jellemek. Szeretnek, de csak akkor, amikor ők akarnak, amikor nekik jó, és nekik valamiféle érdekük (többnyire kaja) fűződik hozzá. Önzetlen macskát én még nem láttam. És vigyázat, sőt vigyázat a köbön, abban a pillanatban, amikor behódolsz neki, elvesztél. Le se szar többé. A kutyák ezzel szemben hűségesek, megértik, hogy TE mit akarsz, és azt teszik, és egyáltalán imádnak, bármikor meghalnak érted. Szóval ők a nőies természet. És jellem. És hát ez a férfiakkal kapcsolatban nem mindig helytálló szóhasználat. Ezt azonban nagyon kevés hímnemű veszi észre. Ők azt hiszik, hogy a kutya erős és bátor, pont mint ők, és minél nagyobb kutyát tartanak, annál erősebbnek képzelik saját magukat. Így vetítgetnek nagy okosan, és nem veszik észre, hogy a kutya egész másról szól, mert ugyanis nem csak félrekondicionált harci ebek vannak a világon. Meg ugyanezt tapasztaltam pl. a zodiákus jegyekkel kapcsolatban is, ha egy férfi a Bika jegyében született, azon nyomban hencegni kezd vele, mert azt képzeli, hogy ez arról szól, hogy mekkora kefélőgép ő. Pedig nem. a Bika földhöz ragadt, fafejű. nehézkes, szereti a pénzt, a kényeztetést, a luxust, és nem valami könnyed sármos lepedőakrobata. Azért nagy szuszogva biztos célhoz ér, de nagyon nem erőlteti meg magát. Ezt nem tapsztatalataim alapján mondom, mert Bikával még nem volt dolgom, de nem is vágyom rá. Meg Skorpióra sem. Vágyom azonban egy Igazi Nyilasra. Mert az már volt, és tényleg az én komplementer párom. 

Végülis nem erről akartam írni, csak csapongok. Mint a denevér. Az ereszt sodorván.

Szóval, tegnap volt a nagy, a tradicionális, az egyetlen igazi ANNA BÁL. A füredi, vagy inkább Füredi. Már napok óta ez dőlt a népnemzeti azaz hivatalosan pártunk és kormányunk kezén lévő összes hír és álhír csatornán. Autentikus forrásból tudom, hogy ez a világ legunalmasabb eseménye, amin valaha is részt vettem, (mert ugye az autentikus forrás én vagyok magam la). Összességében nyolc darab ilyen eseményen volt "szerencsém" részt venni. Akkoriban, az átkos pártállami időkben (mert hogy most milyen idők vannak? ) ez úgy zajlott, hogy bevonult a népség az utca emberének nyílt és őszinte útálatától kísérve, aztán a hölgyek - legyenek bármely öregek és rútak, szívet kapnak a nyakukba, és kezdődik a kujtorgás, kajatatás, hogy minél többen lássanak, illegés billegés a zsűritagok előtt stb. Aztán bálnak az ő megnyitója, beszéd beszéd hátán, hülyeségek halmazatra,( emlékszünk még talán Kósa úr hablatyolására, midőn ő, mint Debrecen diszvendég polgármestere fővédnöke volt az eseménynek. "Túrót a sógoroknak!" kiáltá honfiúi lelkesültséggel. Ezáltal azt a téves benyomást keltvén  immár öt földrész magyarságában, akik a Duna tv jóvoltából élvezhették az eseményt, hogy kissé be van ő rúgva. Esetleg szimplán tirpák, azt gondolta, hogy majd mondok valamit ezeknek itt vidéken). Vacsora, végre valami szórakoztató, sajnos cigányzenétől kísérve, bár gondolom a jelen kurzus előítéletességének ez lehet az egyetlen hozadéka, hogy ezt beszüntették (mégis mit szól Bayer úr, aki mint tudjuk, fohászkodott, hogy jaj, csak nehogy cigány legyen az illető, emígyen Martin Luther King-i magasságokba emelkedvén). Ez az öt földrész magyarsága is mekkora baromság.... Nem gondolnak az időeltolódásra? Mindegy is. Szóval mire megválasztják a szépeket, mindenkinek tele az egésszel a búrája, és hazamegy. Régebben egészen éjjel egyig tudták húzni az eseményt, de most már ugye a műsoridő nagy úr, tizenegyre, de legkésőbb éjfélre meg kell lennie a dolognak, mert vége a közvetítésnek. A táncoló vendégseregről csupán annyit, hogy a felvonultatott toalettekben max. keringőzni lehet, amit az első bálosok Balogh Erzsi óráin ugyan jó előre elsajátíthatnak, mégis unalmas egész éjjel keringőznie egy tínédzsernek, mást meg ebben a habcsók göncben nem lehet. Vagy legalábbis röhejes, hiába a meghívott tánczenekar. Sajnos ugyanez vonatkozik anyura és a korosztályára is. 

A szépségekről szólván, végül is nyert a világoskék színátmenetes habcsók, akit mindvégig favorizáltak, és akinek nem ártott volna a táncóra mellett némi beszédtehetségre is szert tennie. Eszembe jut ismét egy vicc. Esküvőn: Ugye milyen gyönyörű a menyasszony? Válasz: Nekem speciel nem tetszik. Így vagyok ezzel én is. Végignézve a tizenöt legszebbnek ítélt leányon, az jut az ember eszébe, jesszus, milyen lehetett a többi? Nekem a harmadik helyezett tetszett a legjobbban, aztán talán a túlkorosak között volt néha némi báj, de az első bálozók sem szépek, sem eszesek nem voltak. Hogy finoman fejezzem ki magamat. Sajnálatos, hogy egy épkézláb mondat megfogalmazására nem futotta a milyen felemelő, hogy itt lehetek ezen a nagyszerű frenetikus bálon, már a nagymamám is... Ja, meg így utólag értesültem róla különféle médiaforrásokból, hogy az egyik elsőbálos "leányka" maga volt Andy Vajna aktuáils hmmm... hogy is fejezzem ki magamat, mondjuk partnernője. Sajnos a celebvilág nem érdekel, ebből is látszik, hogy még ez a név sem mondott nekem semmit, így azt is később tudtam meg, hogy Damu Roland (who the fuck is Damu Roland?) őtet megerőszakolta. Ezért aztán börtönbe került. Ez a szegény megerőszakolt meg itt fehér habosban az elsőbálozók szépe akar lenni. Oh Tempora! Oh mores! Ez idézet, nem a cigányokat hívom segítségül, bár aki nem ismerte volna fel, nyilván a többes számot sem szúrta ki.

Hát ezzel zártuk júliust, a héten még kimegyek kb. kétszer Kapolcsra, mert a Völgynapok is megkezdődtek, Persze, ha az idő engedi, mert ebben a pillanatban éppen borsónál nagyobb jegek zuhannak alá az égből és dörög és villámlik. Nem baj, szeretem. A macska is itthon van, aggodalomra semmi ok. .