Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Farewell

2012.04.12

 Hát, itt állok bepakolva, mindent megcsináltam, amit az út előttre elterveztem. Remélem reggel felébredek, bár inkább azt kellene remélnem, hogy tudok aludni. Egyenlőre a "családomról" csak jó híreket kaptam, azaz mindenki túlélte eddig a kényszerű együtt élést. Bár ami azt illeti, hosszú idő áll még előttünkl. 

Egyenlőre fogalmam sincs, miben fogok utazni, mert egész nap a seggemen ülni nem túl kényelmes, tehát valami olyan ruházat szükséges, amiben ez kivitelezhető. A farmerom ugyan sztreccs, de hosszú, és csak magas sarkú cipővel néz jól ki. Szívesebben üldögélek szoknyában, mert az valahogy jobban nyújtja a szabadság (a hájam szabadságának) érzését. Viszek a fedélzetre paucsot is, meg egy napra való cuccot külön pakoltam a tranzitszállás esetére. Ne kelljen az egész hajókoffert fölcipelni. Viszek még ásványvizet, almát, meg egy jó reggelt című 4 órán át tartó lendületet reggelire, mert azt úgysem fogok enni hajnali negyed hatkor. Enni meg viszek magamnak almát. Mást úgysem nagyon ennék, arról nem beszélve, nehogy vécére kelljen tőle menni. Hátra van még két óra ma délután, utána meg egy hajfestés, mert a fodrászhoz máj. 2-re van időpontom, viszont a hajam töve lenőtt. Így nem lehet francia földre lépni. Remélem Petike megbocsátja.

Állítólag ma fizetnek az elmaradt órákkal tartozók is, aminek szerfelett örülök, mert már nagy szükségem van arra a pénzre. Bár ami azt illeti, mire ez meg fog történni, minden be lesz zárva, tehát max egy pizzát tudok rendelni vacsira, ami hízlal, így nem fogom ezt tenni. Iszom teát. 

Istenem! Tíz napra itt hagyom ezt az őrültek házát, Matolcsystól, Orbánostól, IMF-estől. Valaki már igazán megállíthatná közben ezeket a dühöngő őrülteket. Olyan jó lenne valami normális "hazába" visszajönni. Mert attól tartok, hogy ennek a két éve tartó őrületnek a következtében én ennek nem vagyok a "fia". Adó, adó, adó, és a változatosság kedvéért újabb adó. Közben némi zsidózás, harc, szabadságharc, minket szívatnak, stb. 

De legalább most mintegy 12 napig ezekről mit sem hallok. Felüdülés lesz, az biztos. Sajnos, egy kicsit szarul érzem magam, kapar a torkom, fázom, remélem, nem leszek beteg, Tegnap este lefekvés után toltam egy Neocitránt, ma is fogok még.

És csináltattam magamnak körmöket, szépeket. Még "Swarovsky" kristályok is vannak rajtuk. Ilyen kristályaim nekem is vannak szép számmal, az árukból következően biztosan valódiak. Nem műköröm, az már egyszer volt, de nem bírtam ki. Ez csak zselés lakk, ami tartós, nem kopik, nem pattogzik, és persze diszkrét rövid, mint ahogy a körmöm is az. Csak piros. Nekem tetszik.

Mindenkitől elbúcsúztam, majd jövök!