Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Halloween

2013.10.18

 Na, ez a nap is jól kezdődik, már kora hajnalban fölbosszantottam magamat, mert annyira hülyék az emberek, hogy az nem igaz! A "legnagyobb közösségi oldalon" találtam egy posztot, hogyaszongya, felhívják mindenki figyelmét, aki tökkel készül díszíteni a lakását, hogy ez itt még mindig Magyarország, és itt nincs Halloween, hanem Mindenszentek, meg Halottak napja ekkor, meg ekkor. Tehát, ha én tökkel díszítem a lakásomat, amit egyébként már meg is tettem, akkor magyartalan, keresztényietlen, idegenszívű, külföld ügynöke vagyok? Nem igaz, mikre képes a mérhetetlen sötétség. Én már kislánykoromban, ami nem tegnap volt (sajnos), és akkoriban még azt a szót se hallottuk, hogy Halloween, is csináltam töklámpást. Ősz van ugyanis. Ilyenkor van vidéken a betakarítás ideje, lehet, hogy másoknak is feltűnt már, hogy ilyentájt szépek a tökök. Mindenféle magyarságtól és satöbbitől függetlenül. Más népek kultúrájának ismerete pedig hátha nem főbenjáró bűn. A Halloween egész másként néz ki az angolszász országokban, mint azt ezek szerint egyesek elképzelik. Tán el kéne menniük, és megnézni, hogy is van ez. Nem kell itthon bevezetni, mert nem a mi szokásunk, de ha tudunk róla, még nem sértettük meg rég elhunyt szeretteink elmékét. A fene egye meg!!!
Azt meg egyébként teljesen átgondolatlanul írtam, hogy "nem kell bevezetni", ezek szerint már automatikusan működik bennem, hogy itt még a hagyományokat is föntről diktálják. Ez esetben egy nemzeti taxi nevű formáció szabja meg a magyarság kritériumait, többek közt, aki magyar, tökkel nem díszít. Ismét kiderült, hogy nem vagyok magyar. Elég borzasztó. Egyébként csomagolok, sajnos nem örökre, de egy hétre elhagyom e nagyszerű földet, és mit ad isten, Izraelbe megyek! Már nagyon várom, csak az állataim iránt érzett felelősségérzet cseszi egy kicsit a lelkemet.

A hosszú nem blogolás ideje alatt ugyanis beköltözött hozám Vincent, kinek neve meglehetősen nagy plágium, de amúgy is csak gatyásnak hívom, és pontosan ugyanúgy csicskáztatja Shantikámat, aki az egyetlen igazi nagy szerelem, mint Alfi macseket vagy -ot az ő Vincentje. Mert Vincent egy igazi túlélő, jött, látott és maradt. Minden és mindenki felett átvette az uralmat. Ma négy hete érkezett, és az eltelt idő alatt megkétszerezte a méreteit. A lakástól, pontosabban a terasztól túlságosan nem távolodik el, marad látótávolságban. Mindez sajnos Shatniról nem mondható el, mivel ő már a saját útjait járja, éjszakánként nem jár haza, és nappal jókat szunyókál valamelyik kedvenc helyén. Remélem, tud már magára vigyázni. Mindenesetre a majdnem agyhalott Fifi és Gatyás felköltöznek Pestre a távollétemben, Shanti marad itthon, mert őt már nem nagyon lehet kimozdítani a megszokott környezetéből. Remélem azért minden rendben lesz.