Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Házasodna a gazda...

2012.11.01

 Háááááát, mondjuk nem néztem teljes odaadással, de amikor máshol épp reklám volt, ide kapcsoltam. Én ezzel a módszerrel tévézek. Egyszerre úgy három műsort tudok teljes mértékben "élvezni", kivéve, amikor egyszerre van reklámblokk kettőn. Akkor mérges vagyok.  Ez volt tegnap este is. Ide-oda kapcsolgattam, Bones, CSI stb. könnyen következtethető filmek közepette néha némi politika Kálmán Olgával.... És hát ez a reality-nek nevezett nemtommi. Micsoda fantasztikus ötlet!! Egy csomó pénzéhes libát rászabadítanak nehány jómódú parasztemberre, és majd meglátjuk, mi sül ki belőle. Már ha egyáltalán valami is. Először is adva van négy "gazda", különböző földdel és állatokkal kapcsolatos életmóddal, aki úgymond (utálom ezt a szót, most írtam le először, de szerintem pont ide passzol) nősülne. Jönnek is a borzasztó városi bigék a rapidrandira shortban, tetkósan, magassarkú topogóban, és egyéb helyzethez nem illő cuccban. Ezek közül választhat... Na, választ. Aztán a három kiválasztott odaköltözik a tanyájára, ahol jó esetben egyedül, kevésbé jóban a kedves szülőkkel, még kevésbé jóban az egész pereputtyal együtt lakik. Végülis azt hiszem tegnap csak kettő volt, András és Bence nevű gazdák, de mintha egy harmadikat megharapott volna a disznó, amikor a csajokat akarta lenyűgözni, nem tudom. Biztos épp mást néztem. Naszóval szegény András gazda, tőről metszett széplélek, rögtön belépistul egy korpulens (nevére nem emlékszem) szőkés hölgybe. (Dús keblekkel.)  Várja is nagy reményekkel, közben megérkezik a másik kettő, akikre sok ügyet nem vet, pedig az egyik egész jó fejnek tűnt ott a nógrádi dombok közepette. Ez a szegény ember befogja lovait egy trágyásszekérbe, kár hogy nincs valami hintóféléje, és megy a buszmegállóba, mert a nagytestű Brünhilde távolsági busszal érkezik a falu közepére. Hófehérben, ami nagyon előnyös is neki. Teljesen röhejes a bakra kapaszkodván a szép fehér operettbelépőben. Ott aztán kissé elbizonytalanodik. Szegényke rádöbben, hogy ez bizony nem a Bence gazda a fehér Toyota pick-up-pal, és nagy sebesen meg is futamodik, valami mondvacsinált történettel egy szívügyről, amin még nincsen túl. Ezt persze épp nem láttam, mert annyira rettenetes volt az egész, hogy átmenetileg inkább valami kevésbé hasbaakasztó műsort néztem. Hát a szegény András gazda meg csak esett jól pofára, de szerintem jól járt ,mert ez a nő alapból nem volt szimpi. Csak ugye azok a jó nagy tőgyek, amiket jól ki is rakott.... Egy ilyen állatokkal bánó embernek mi is kéne több. Szép, egészséges asszonyhús(Móricz után szabadon), nosza! Hát nem.

A másik gazdánál, aki mondjuk ránézésre sem az a naiv széplélek, sőt, is zajlik a műsor, ő nagy pechjére beválasztott egy korára nézve nem annyira, mint ránézésre éltes hajadont, aki mindenképpen meg akarja szerezni ezt a jó kis kemény húsú fiúkát. Elég erőszakosan nyomul is, és hát bele is esik a nők ama csapdájába, hogy azt hiszi, a másik is ott tart, ahol ő. Pedig nem. Le is lombozódik szegény, amikor megérkeznek a másik kettek. Szigorúan abból a típusból, mint ő, de kissé hamvasabbak, és nem annyira lelakottak. Azért ez a másik gyerek sokkal inkább hajaz valami belvárosi vagány macsóra, mint holmi parasztgazdára. Gondolom, ő kapta a legtöbb jelentkezőt. Meg különben is, ő lovakkal van, ami állati trendi dolog. Hát itt tart a nagy dolog, kíváncsi vagyok, mi lesz, ha el nem felejtem, majd megnézem a folytatást is.

Más olyan nagyon nincsen, nem zajlik az élet körülöttem, inkább a jó kis télelő punnyadása köszöntött be, teázgatással, olvasgatással. Szar az idő, nincs sok kedvem elmászkálni, pedig időm lenne, mivel épp őszi szünet és országos munkaszünet van. A múlt héten még egy buliba is elhívott egy udvarias vitorlásbajnok, de nem mentem, két okból sem. Részint nem volt sok kedvem (hova lettél régi énem, ki a buli szó hallatán mint harci mén a trombitaszóra..?), részint más programom volt, családi. Nos, hogy Ezotérikus Jutkát idézzem, ennek valamiért így kellett történnie. Mindenestre nem sokkal lefekvés után, de sokkal éjfél előtt, szörnyű fejfájára ébredtem, aztán hányás, fosás, minden, ami kell, reggelig. Ha ez a buliban ér, haza se tudtam volna jönni.