Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Home, sweet home 2.

2012.04.23

 És nagyon nehéz az akklimatizálódás. Bár maradtam volna szárd vadnyulak és korzikai szaracénok között. Ennél még a Szardínia és Korzika közötti csatorna viharában hánykódó apró komp fedélzetén is jobb volt, bár akkor konkrétan halálfélelmem volt.

Amúgy attól eltekintve, hogy sajnos vége, és újra itt kell lennem, s az előző bejgyzés végén elrebegett óhajaimnak az írmagja sem valósult meg, sőt!, nagyon jó volt. Lenyűgöző vidékeken jártunk, fantasztikus természeti csodákban gyönyörködtünk, és egy jópofa helyet ismertünk meg. Mindez messze lekörözi az olyan "apró" bosszantó dolgokat, mint a mögöttünk ülő nyugdíjasnak látszó, ám minden bizonnyal degenerált pár egész úton végig zajló morgolódását, primitív fenekedéseit, hogyan fognak ők itt mindenkit be- és feljelenteni, és mi minden egyebet lehetett volna csinálni azon a rengeteg pénzen, amit erre az útra ők feldobtak. Hát kérem, szerintem is mindenki jobban járt volna, ha otthon maradnak a seggükön. Mindenesetre nem kedveltem meg a társas utazás gyönyöreit, és nem hiszem, hogy ezt a műfajt a továbbiakban űzni szeretném.

Tervezem egy részletes úti beszámoló megírását majd ha a fényképek itt lesznek nálam, csak hogy el ne felejtsem a történéseket. Sajnos, már most se valami nagyon jól tudom az egyes helyszíneket felidézni, olyan tönény volt ez a 10 nap. Azt feltétlenül megemlíteném, hogy ha mégis megyek ilyenre valaha még, el ne felejtsek valakit jó alaposan lefizetni, mint ahogy egyes útitársak tették, így cseppet sem meglepő módon, minden szállodában ők kaptak először szobát, természetesen a legjobbakat. Mi az utolsó három éjszakát a pinyóban töltöttük egy dohos szobában, szarszagú folyosón, összesen öt ágy társaságában. Kíváncsi lennék, kinek adnak ki egy két franciaággyal és egy szóló ággyal felszerelt, öt személyre is árkalkulált szobát, ahol a franciaágyakon dupla takaró van. Szerintem max. szvingereknek, mert még az osztálykirándulásokon se szeretnek a kiskislányok és a kiskisfiúk közös takaró alatt aludni. Max. vegyesen, de a zord tanarantyúk azt meg nem engedik. Holnap folytatom, mert össze vissza ütögetek, és főleg mellé- nagyon rosszul látok ma.