Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kánikula

2012.07.06

 Nem tom más hogy van vele, én inkább a jó meleget szeretem, és a hűvös nyarakat, északi országokat mellőzném. Úgyhogy mondhatom nyugodtan, elememben vagyok. Nagyon nagy a hőség, és most már elkelne valami enyhet adó zápor, akár zivatar is. Én azt szeretem, amikor éjjel jól lehűl, esik az eső, és reggel friss , vakító napsütésre ébredsz, reggeli (kávé, croissant, és LEKVÁR) a teraszon. Aztán gyors összepakolás, és irány a strand.

Sajnos itt ez hétvégén abszolut kivitelezhetetlen, mert nincs hely a húgymeleg néplavoárban, amúgy is forr már, nemigen ad enyhet. Ilyenkor pénzt, benzint nem kímélve Zánkára megyek, mert a zánkai strand nem csak messzetűnő (vagy jobb talán a befejezett melléknévi igenév alakot használnom: messzetűnt) gyermek- és ifjúkorom nosztalgikus emlékeit ébresztgeti bennem, de abszolut értékben is baromi jó strand, csak ajánlani tudom. Még a legnagyobb zsufiban is van hely, az árnyékban is, tiszta a víz (kivéve, ha valami retek déli szél föl nem kavarja), kevesen fürdenek, és ebből kifolyólag kevesebb a húgy is benne. Néha még Szanyi Tibikével is összefuthatsz, de Szabó Pali feltétlenül szembe úszik veled. Szóval ez a hétvégi projekt.

Itthon vannak Marciék is, most épp elvitték a kocsimat, azért írok itthon a legnagyobb hőségben, és nem azért, mert megbolondultam.

Tegnap este befutott a Kékszalag, hála istennek megdőlt a Nemere II évezredes rekordja, és a Principessa is jól teljesített, hurrá!! Voltunk lent a parton befutót várni, de a katamaránok után jó nagy szünet volt, hát elmentünk borozni.

Nem a Borgalériába mentünk, ahol amúgy a legjobb borokat lehet kóstolni, hanem a sétányon már megint kitelepültek a notórius kitelepülők. Sajnos az elmúlt pár év során nem valami jó borokat haraptam én ilyen népünnepélyek és borhetek során, inkább lőrének minősíteném a kapható löttyöket, de tegnap egy nagyon finom Andrea nevű bor talált meg a Lídia borház kínálatából, amit a Pessuth Andiról neveztek el, mint kiderült, az Andris felesége. Szóval a bor finom, könnyű, száraz., fűszeres-zamatos reduktív erjesztésű muskotály. Én az ilyet szeretem, nekem a száraz bor ne valami kecskebekkentő savanyú szar legyen. Aztán jól eldumáltunk, és végül hazajöttünk.

Egyre több rémes éjszakám van, hát most is az volt. Shanti cicám életét úgy voltam képes megoldani, hogy a terasz ajtót éjszakára nyitva hagyom, a redőnyt annyira eresztem le, hogy akkora rést hagyok az alján, hogy a macska ki tudjon menni, amikor csak akar, de a Fifi azért ne férjen ki. Valaki azt mondta, hogy ez azért veszélyes, mert fel tudják nyomni a redőnyt, és bárki be tud jönni. Jelenetem, ez nem igaz, u.i. the other day leesett a redőny, miközben kint voltam a teraszon (rossz a felhúzója), és nem tudtam máshogy visszajönni, csak úgy, hogy megpróbáltam felnyomni a redőnyt, de csak annyira lehetett, ameddig ritkás volt, és úgy másztam be, mint egy krokodil (vagy varánusz gyík), mert közben még tartanom is kellett. Szóval visszatérve a rémes éjszakákra, a macska ugyan ki be közlekedik és a Fifi nem, azonban gyanús neszekre jöttem ki az éjszaka, és egy hótt idegen kóbor macska zabálgatta éppen az éber házőrző kajáját. Szóval olyan méretet kell kieszközölnöm, hogy a kis filigrán Shanti kiférjen, de holmi kóbor kandúrok ne férjenek be. Sajnos Fifi hallása már messze nem a régi.....

Aztán hajnaltájt megyek ki a fürdőbe, és majdnem ráhágtam egy össze-vissza csócsált fél madár tetemére. Brrrr. Még a hideg is kiráz! Jelenkezzen az a pasi aki efféle kalandos éjszakákra vágyakozik a társaságomban. A múltkor meg egy jól megtermet balha ugrabugrált a Wc padlóján. Na, gyorsan osztottam Frontline Combőt mindkét köztes gazdának. Több bolha nem volt.

Ma este lehet, hogy lemegyek a partra Jutkával meg a Tamással, persze csak ha VF nem igényli a társaságukat. Mert természetesen neki van prioritása. Hahhhh