Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Konklúzió

2012.06.24

 

Igen, igen, a tanulság. Azt hiszem, végre, sajnos kissé megkésve bár, de törve nem, beletörődtem az életembe, sőt, baromira felértékelődött bennem a helyzetem. Mindig arra vágytam, hogy egyszer elfogadjam magamat, ne akarjak szebb, vékonyabb, kisebb orrú, laposabb hasú, gazdagabb, boldogabb, társasabb, és még sorolhatám a végteleségig, hogy milyenebb lenni. Ilyen vagyok. És már nagyon csekély a valószínűsége, hogy bármennyivel is másabb leszek, de nem is kell. Egyedi és megismételhetetlen vagyok, ami nagyszerű, és valószínű ilyennek szeretem magamat, mert ilyenné tettem magamat. Hiszem, hogy az ember nem véletlenül olyan, amilyen, hiszen él benne egy kép, ami számára ideális, ahhoz igyekszik közelíteni. Természetesen a korlátozott lehetőségeken belül. Akinek a fínom, törékeny, franciás jellegű hölgyemény az ideálja, az leamortizálja magát húsz kilósra, az ételt diszkréten csipegeti, lágyan mosolyog és muszlinban jár. És aztán ha ez nem vág össze a valódi önmagával, hazamegy, és kitör belőle az őstermészet és elküldi az urát a jó büdös francba. Avval is vigasztalom magamat, hogy amikor kellett, rohadt jó nő voltam, bombasztikus alakkal,kellő méretekkel, és igen nagy kár, hogy a társamat rosszul választottam ki.Pedig akkoriban azt vittem haza, akit  akartam.  Később persze változott a dolog, a nagy boldogságban, terhességben szaladtak föla kilók, és igazából nem vettem észre, hogy leadni már nem olyan könnyű, illetve sajnos, nyoma marad. Nehéz volt megbirkóznom az öregedéssel is. Igazából megpróbáltam nem tudomást venni az évek múlásáról, de sajnos időről időre pofára estem, amikor a kirakatüvegekben, meg a próbafülkékben szembetalálkoztam egy abszolut nem önazonos figurával.  Később AVVAL CSESZTEM EL AZ ÉLETEMET, HOGY SOHA NEM VOLTAM AZ ADOTT FORMÁMMAL PL. MEGELÉGEDVE. a FOTÓIMAT FIKÁZTAM, HÁNYTAM TŐLÜK, LETÖRÖLTEM MONDVÁN, JÉZUS MÁRIA A SAJÁT ÖREGANYÁM! öT ÉVVEL KÉSŐBB VÁGYAKOZVA Néztem (biztos ráütöttem a caps lockra, és nem vettem észre, de én már nem írom újra) egykori önmagamat, hogy az milyen jól is nézett ki öt éve. Demonstrálandó ide teszek egy ör éve készült képet, amin akkor nagyon rútnak és öregnek láttam magamat. Pedig helyes, és szívesen lennék

most ilyen. .dscf4001.jpgLényeg a lényeg, nagyon sajnálom, hogy ilyen hoszzú időn keresztül nem éltem az életemet, illetve nem éltem teljes életet, állandóan azon nyávogtam, hogy mi nincs, ahelyett, hogy annak örültem volna, ami van. Persze dumában azt toltam, amit ilyenkor az ember úgy gondol, hogy ebben a helyzetben ez a helyes, de nem hittem. Most már elhiszem. Amit most gondolok, az az, hogy nagyon jó életem van, és sokan biztosan boldogan cserélnének velem. Amúgy mindennél van jobb, sokkal jobb, és mérhetetlenül jobb. Csakhogy az nem a mi életünk. Annyira örülök, hogy van biztos megélhetést nyújtó jövedelmem, és ha többet dolgozom, több pénzem is lesz, ergó amire tényleg vágyom, azt el is érhetem. Ez a társtalanság, társkeresés, a férfi társ hiánya, meg egy őrült nagy marhaság. Ha van és jó, az szerencse, és tényleg őszinte (nem gonosz) irigylésre méltó. Ha meg nincs, arról sem lehet tenni, mindenestre ki kell élvezni azokat a dolgokat, amiket még így is megtehetek, szemben nagyon sokakkal. Azok a férfiak, akik szóba jöhetnek, már úgy értem, fellelhetők a halpiacon, annyira el vannak maguktól telve, és olyan nagy értékességet tulajdonítanak önmaguknak, ami részint nem igaz, részint egy ilyen ember társaként élni állandó megaláztatást, iránta megnyilvánuló csodálatot, és a hála mindenféle módon való kifejezését igényli, ami részemről hányinger, következésképpen kivitelezhetetlen. Persze vannak nagyszerű hatvanon túli férfiak, ők azonban valaki másnak a társai, stb.. mindenestre nem elérhetőek.

Hát ez van, és nem is ragozom én ezt a dolgot tovább. Az, hogy a fent említett társaság miért ilyen elbizakodott, dölyfös és engem legalábbis taszító, abban sajnos nagyon nagy szerepe van a nőknek, Míg lószar van, veréb is van. De én nem vagyok lószar. 

 

A mappában található képek előnézete Nápoly-Vezúv-Amalfi