Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rosszkedvünk tavasza....

2012.03.27

 Vasárnap Pestre mentem, Marcival ebédelni.  Találkoztunk az Arénában, és ott ebédeltünk az egyik kedvenc helyükön, bár én most a húst kissé állottnak találtam, biztos, hogy nem volt friss, de mindegy. Aztán elmentünk a lizsébe, és ittunk egy pohár sört. Én természetesen barnát, finom volt, de a pincérnek kb. 20 percet kellett könyörögni, mire végre kihozta a számlát. Én már felöltöztem, mondván megyek, és amennyiben ez a ház ajándéka volt, hát mondják, és nem késem le miatta a buszomat. Apró kellemetlenség. Aztán a buszon együtt utaztam az Árpiék anyukájával, aki abban a meglepetésben részesített, hogy még a Piroskánál is nagyobb tapsztalata van a netes társkeresésben. Persze könnyű neki, sokkal fiatalabb. Amikor elköszöntünk, megígértette velem, hogy regisztrálok valamelyik társkeresőre. De nem tettem.

Tényleg nem érdekel már ez a téma. Persze hiába hittem benne, hogy találkozom majd valakivel, nem találkoztam, szóval továbbra is maradt az egyedüllét. 

Nem tudom, más hogy van vele, de mióta átálltunk a nyári dőszámításra, sokkal rövidebbek a napok. Kezdődik azzal, hogy nem nyolckor, hanem kilenckor kelek. Aztán a megszokott tempóban matatok, úgy hogy mire észreveszem magamat, már egy óra van, kezdenek jönni a tanítványok, és hamarabb is van hat, amikor végzek. Tegnap elmentünk az Irénnel jógára, de elmaradt. Így beugrottunk az Angiékhoz, mert fehérneműket árul, és én ugyan sajnos a Calzedoniában ismét több harisnyát vettem, mint amennyire szükségem van és mint amennyit megengedhetek magamnak, azért még találtam turkálni valót.  Jó, most nem magamra költöttem, hanem a Marcinak vettem két jó márkájú boxer alsót, de nem vagyok benne biztos, hogy jó-e a méret. Majd felpróbálja, ha megjön.

Közben olvasgatom a legújabb híreket, itt a kis magyar szappanopera fináléja, kimosdattuk Pali bá't, este buli a Kossuth téren..... És boldogan éltek, míg meg nem haltak. Hát borzalom! Ez az ország a világ a világ leghülyébb helye. Köszönjük Viktor! Mindenesetre kár volt a köztársasági elnök lemondása esetére törvényeket alkotniuk. Remélem egyébként, hogy ezeket is beletették az alkotmányukba. Én a magam részéről a generalissimus után első helyen a Lázár János nevű utánzóját utálom. Micsoda hányadék, kekk, nagyképű fasz! Nem tudok rá szebb jelzőket találni sajnos. Undorító, ahogy az egész országrontó bagázs az. Komolyan, lassan dojcstomi mélységekbe süllyedek, de olyan indulatok munkálnak bennem, hogy valami módon ki kell jönnie, és ezek olyan gusztustalanul undorítóak, hogy csak trágárkodom itten.  Az a rettenetes, hogy az ország már úgy el van fásulva, hogy csak nézünk, és max. megvonjuk a vállunkat, mert már mindent meg mernek tenni. 

Egyébként megint elfogyott minden pénzem, sőt mintegy 15 ezer mínuszban vagyok, és hol van még a fizetés! Mondjuk a tanítványok is lapítanak, van olyan, aki már egy egész hónappal lóg. És én meg itt rakom élére a garast, a fene enné meg. Most megint kénytelen leszek a megtakarításomhoz nyúlni, csak az a baj, hogy az egyre fogy. Lassan nem lesz mihez nyúlnom. Most edzek. Boltba már nemigen megyek, azt eszem, ami a mélyhűtőben meg a spájzban van, egész télen fáztam, mert nem mertem melegebbet csinálni, így is majdnem 20 ezer volt a gázszámla. A víz meg gyémántárban van. Én elhiszem, hogy havi két ill. több millióból röhögve meg lehet élni 47 ezerből, de nekem 140 ezerből sehogy sem sikerül. Mindig van valami extra kiadás, ilyen adó, olyan adó, gumicserélés, meg vízóra kötelező lecsérése. Ez megint nagyon cuki. Olyan kb. mint a jogsi lejárása. Aztán elmész az orvoshoz, befizeted, rád néz, megírja, utána az okmányirodában is fizetsz valamennyit, és mehet minden tovább. Azt csodálom, hogy nem jutott még eszébe valakinek, hogy ezt akár évente is el lehetne játszani, és nem is kéne ilyen új okmányokkal bíbelődni, nevezzük egyszerűen jogosítvány adónak, meg vízóra adónak, meg esetleg villanykapcsólcsere sem ártana évente, és akkor aztán kinek mekkora lakása, háza, van annyit fizethet. A fantázia szabhat itt csak korlátokat. 

Az adóvisszatérítéssel bezzeg nem sietnek. Állítólag egy hónapon belül ki kellene utalni, de az 24-én járt le. Egyébként levonnak belőle valami tartozásomat, amit egyébként befizettem, csak még nem könyvelték le.  Arra is várhatok majd szépen egy újabb hónapot. Na pont. Nem sikerül jó kedvet kicsikarni magamból ma. Lehet, hogy a Karcsi bora az oka, amit tegnap este iszogattunk. De nem volt az olyan sok! Két pohárral.