Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Seven swans-a-swimming

2012.12.31

 Születési jegy: Ikrek

Az Ikrek kettős jegy. Ez azt jelenti, hogy személyisége kettős, mintha egyszerre két ember élne egy testben. Egyszerre több dolog érdekli, és igyekszik figyelmét megosztani e két tevékenység között. Gyakran van két otthona, két szeretővel, néha két munkahelye is, de igazából ebben a megosztottságban semmire sem tud igazán koncentrálni. Az aggódás nem az Ikrek sajátja. Az életet könnyedén veszi, és ha veszteség éri, hamar túllép rajta. Megbántani sem lehet könnyen, sérelmein sem sokáig rágódik. Az Ikrek rendkívül mozgékony, eleme az utazás, a szabad levegő. Bármikor rávehető arra, hogy elutazzon kisebb távolságokra, de a tengerentúl azért nem biztos, hogy vonzza. Kedvenc utazási formái a gyaloglás, futás, kerékpározás, esetleg még a motorozás. Mindenhonnan elkésik, nem azért, mert nem akarna időben odaérni, hanem a közlekedés alakul úgy. Persze, ha előbb elindulna, talán odaérne, de nagyvonalúsága miatt nem tartalékol megfelelő útidőt. Ha láttál már vékony, nyakigláb embert kerékpáron, hátán hátizsákjával, biztos lehetsz benne, hogy egy Ikrek embert láttál. Nagyon alkalmazkodó, kettős jegy lévén mindig a megfelelő arcát tudja megmutatni. A képmutatás sem áll távol tőle, hajlamos a kedvességre, behízelgésre. Ha érdekében áll, azonnal átvált másik arcára, kimutatja foga fehérjét. Az Ikrektől nem áll távol a hazugság, az átverés, de ha ezt ő nem teszi meg, mindig akad valaki, aki vele teszi meg. Sokszor nem alkot önálló véleményt, igyekszik semlegesnek maradni. Érdeklődése mindenre kiterjed, mindenre kíváncsi, de ismerkedése a dolgokkal meglehetősen felszínes. Kiváló beszélgető partner, minden témához hozzá tud szólni, szereti a jól értesült szerepét játszani. Már kora gyermekkorában megmutatkozik kommunikációs képessége, hamar elkezd beszélni, aztán többé be nem áll a szája. Nagyon intelligens, óriási beleérző és befolyásoló képességgel, szárnyaló fantáziával. Fantáziája révén nagyon jó gondolataik vannak, de ha nem áll mellette valaki, aki megvalósítsa, akkor tovább lép és új, korszakalkotó gondolatokon töri a fejét. Az Ikrek kitűnő kereskedő és ügynök, ő az, aki rád tudja sózni mindazt a terméket, melyre valójában semmi szükséged sincs. Nem anyagias, az anyagi mélypontokat felületessége miatt könnyen éli túl. Ahogy Merkúr a tolvajok istene volt, úgy az Ikrek egy részétől sem áll távol a bűnözés, leginkább a szellemi bűnözésben (okirat-hamisítás, pénzhamisítás, spekuláció, szélhámosság) jeleskedik. Kapcsolataiban az intellektuális érdeklődés fontosabb szerepet játszik, mint az érzelmek, partnerének illik mindig jól tájékozottnak lennie. Szexuális életére nem az érzelmi alapon átélt szenvedély a jellemző, sokkal inkább a hódítás érdekli. Csapongó, és itt is legalább két partner jelenik meg az életében. Párja vagy elviseli csapongásait, vagy elhagyja. Az Ikrek ekkor sem feltétlenül szenved, hamar túllép elszenvedett csalódásán. Könnyen ismerkedik, nem hagyja, hogy erkölcsi érzéke meggátolja bármiben, gátlásai pedig általában nincsenek.

Aszcendens: Ikrek

Az Ikrek aszcendensű ember túl éber és aktív, állandó mozgásigénye van. Szüksége van kirándulásra, szabad levegőre, vagy más mozgás lehetőségére, például táncra. Egyszerre több dologgal foglalkozik, de érdeklődését hamar elveszíti. Érdeklődő, és könnyen barátkozik, de barátságai többnyire felületesek. Kinézetére nem fordít túl nagy gondot, általában felveszi, ami a keze ügyébe kerül. Azt sem igazítja el, áll rajta a ruházat, ahogy áll. Alacsony, vékony termetű, mely hosszú lábakkal és karokkal párosul. Haja vékony, szeme értelmes és huncut, nem tudja sokáig egy pontra irányítani. Orra többnyire hajlott sasorr. Sötét haja, ugyanakkor világos szeme van. A nőnek kis melle van, nem túl nőies, sokkal inkább fiús kinézetű. Álla fejlett, közepén Merkúr-gödör található. Fülei elállóak. Kulcscsontjai kiállnak, mintegy sótartót alkotva. Barna bőre van, legalábbis nehezen ég le a napon. Az Ikrek aszcendensre szokták mondani, hogy a szeme sem áll jól, olyan, mintha mindig valami ravaszságon törné a fejét.

Bolygók a jegyekben

Hold a Bak jegyben

Jellemző tulajdonsága a nyugodtság és a higgadtság. Érzelmeit kordában tartja, ezért meglehetősen zárkózottnak és távolságtartónak tűnik. Ugyanakkor zsémbes és szeszélyes, hajlamos sokat tulajdonítani az első benyomásnak, ami gyakran negatív. Állandóságra és rendszerezett környezetre van szüksége ahhoz, hogy biztonságban érezze magát. Ha napirendje felborul, már sebezhetőnek és gyengének érzi magát. Nem mutatja ki könnyen érzéseit, ezért gyakran tűnhet barátságtalannak. Ám ha már bízik valakiben és elfogadja, érzelmei igen tartósak. Lassú és alapos, nagyon megfontolt és komoly viselkedésű. Tévesen azt gondolhatja, hogy a szeretet és a teljesítmény összefügg. Szabályokra van szüksége, hogy biztonságban érezze magát. Nem szabad túl sok mindennel terhelni, és nagyon sok dolgot elvárni tőle, mert hajlamos arra, hogy magára is vállalja ezeket a felelősségeket. Belső késztetés a tetszeni akarás és a büszkeség, ebből kifolyólag nem fogadja el másoktól a segítséget, mert az gyengének mutatná. Hajlamos a depresszióra, sokszor jellemzi nyomott hangulata. Érzelmei nem szárnyalnak, mindig hűvös racionalitással éli érzéseit. Férfi esetében a hasonlóan racionális hölgyeket kedveli.

Merkúr a Ikrek jegyben

Lételeme a kommunikáció. Rendkívül kíváncsi és érdeklődő. Mindenkivel igyekszik kapcsolatot teremteni, mindig van mondanivalója. Az írást és olvasást nagyon hamar megtanulja, hiszen ezek is a kommunikáció eszközei. Érdeklődése hamar felélénkül bármely tanulmány iránt, ám kitartásával lehetnek gondok, mert egyszerre több minden is érdekli. Éles észjárású. Felszínes - képes gyors döntéseket hozni, ám amilyen gyorsan megszületett, olyan gyorsan meg is változtatja. Gyakran türelmetlen másokkal szemben, főleg olyanokkal, akik képtelen követni gondolatmenetét. Az ilyen horoszkóppal rendelkezők gyakran rendelkeznek jó kereskedői készséggel. Rossz esetben szószátyárok is lehetnek.

Vénusz a Ikrek jegyben

Élénk, vidám és energikus, remekül kijön partnerével. Kommunikációs készsége kitűnő, bármilyen kényes helyzetből kimagyarázza magát. Kapcsolatában fontos, hogy partnerének érdeklődési köre hasonló legyen az övéhez, és kihívást kell jelentenie intellektuális és szexuális téren is. Étkezés során nem kezelhető könnyen, beszél, játszik közben. Nagyon könnyen létesít kapcsolatot és barátságokat, bárkivel bármikor szóba elegyedik, nem fél az ismerkedéstől. Üzleti életében sikeres, van érzéke a nagy üzletek megtalálásához és lebonyolításához is. A művészetekhez csak felületesen vonzódik, inkább információ gyűjt, és beszél róla.

Mars a Skorpió jegyben

Soha sem szabad tiltani semmitől, mert azt felszólításnak veszi arra, hogy igenis utánajárjon, és megtegye a tiltott dolgot. Nem szeret a középpontban lenni, inkább a háttérből figyel. Ha valamit a fejébe vesz, nagyon nehéz eltántorítani. Nagyon jó megérzései vannak, általában nincs titok előtte. Senkire sincs azonban tekintettel, és képtelen kompromisszumot kötni. Rendkívül fontos számára a szexuális beteljesülés, ha tartósan kimarad az életéből, boldogtalanná válik, ám erre gyakran nem jön rá, és ettől rögeszmés hajlamok alakulhatnak ki nála. Hajlamos a túlzott féltékenységre, gyakran bosszúálló. Hajlamos végletekben gondolkodni, gyakran zárkózott és konok. Mindent megtesz a szexért, ezért hűsége sokszor csorbát szenvedhet. Erőszakos, vad szerető, aki szívesen kezdeményez.

Hát ez vagyok én. Egyébként nagyon sok benne az igazság, bár még nem volt rá időm, hogy végigolvassam, majd később visszatérek, és folytatom. Meg a hattyúkkal is elszámolok.

Na szóval, a Bak hold nem valami találó, de vannak benne apró nüanszok, amelyek megállják a helyüket. Meg az se igaz, hogy jó kereskedő lennék, illetve csak részben igaz. Azt, ami jó, és én is hiszek benne, el tudom adni, de az ellenkezőjét.... soha! Nem is váltam be sem Amway, de még kevésbé Herbalife ügynöknek. Mert voltak ugyan jó termékek, de indokolatlanul kurva drágán, meg nem is volt igaz az a sok ratyadék, amit el kellett volna mondani a TERMÉK dicsőítésére. Nem is lettem jó ügynök, mint szegény jó Teri, akit a pénz azóta sem vet fel ugyan, ám a portékájáról csak szent áhítattal bír nyilatkozni, mintha bizony az oltáriszentséget említené. Ez a vakhit mindig is megrémített, mert számomra a fenntartások nélküli hit valamiben = ostobaság. Ez lehet az oka manapság ennek a sok ilyen-olyan spirituális, ezotérikus tanok terjedésének is. (Na, jókor írom, a horoszkópom alá..hmmm hmmm, bár én legalább csak a kíváncsiság szintjén nézem a dolgokat) Amikor az emberek már nem látnak reális megoldást az életük, a problémáik megoldására, amikor már nem tudnak hinni a közgazdászoknak, akkor kezdenek el gomba módjára szaporodni az angyal meg arkangyal, Tarot és más kártyák, satöbbi. Őrület! Ez a szegény, lebutított ország képtelen már a józan eszét használni, és ilyen fantazmagóriákba menekül, pozitívan gondolkodik, szeret, és üdvözült mosollyal az arcán osztja ingyen az ölelést. Nem a világvégét várták, hanem a nagy dimenzióugrást. Amikor megszűnik az anyagiak hajszolása, és mindent a szeretet ural majd. Megszűnik a pénz, és nem tom mi jön helyébe, de mindenesetre nyugodtan várogassák csak az anyagiak utáni hajsza, illetve a pénz imádásának a végét. Nem fog eljönni. Legalábbis a tehetősebbek közt biztosan nem. A nincsteleneknek, elesetteknek jó mákony, legalább magukat áltassák, hogy ez valaha igaz lesz. A jobbik réteg az idén is teletömte a karácsonyfa alját szarral, vacakkal, de jó drágán, a többi meg állt sorba a Krisnásoknál kajáért. Jövőre meg még többen leszünk. Az előbbiek meg még több szart és vacakot fognak összeharácsolni. De gondolkodjunk csak pozitívan, majd minden jó elnyeri jutalmát, és minden gazság a büntetését, és ha nem ebben az életben, majd egy következőben. Ezt én azonban magasról leszarom, engem nem vigasztal mostani nyomoromban, hogy majd egyszer egy másik életemben, amikor erre már rég nem fogok emlékezni, én is elnyerem méltó helyemet valahol. Jézus! Na, mindegy, nagyon aggaszt engem ez a tömeges néphülyülés, mert aztán jönnek a vámszedők, a történelmet részleteiben bemutatók, akik a sok hülyét apró valóságforgácsokkal verik át, mindig az aktuálisan regnáló hatalom ízlése értelmében. Tanítani fogják a történelmet, központilag megírt, meghamisított, kötelező tankönyvekből, eltérés nuku! Nobody move! mint az egyszeri görög pincér áramszünetkor a kerthelyiségben  Pedig még a legködösebb agyúaknak is feltűnhetne, hogy a Jóisten, az égiek, az univerzum, Buddha, Allah, Jahve (nem kívánt rész törlendő), valamilyen céllal csak beleteremtette a koponyacsontba azt a szürke agyvelejét neki. És biztosan nem velős pirítós céljából. 

Na, elég ebből. A Mars a Skorpióban ül. Egyszer réges régen egy asztrológus megcsinálta a születési horoszkópomat, majdnem ez jött ki, de akkor a Hold a Nyilasba került valahogyan, szóval ő mondta jó előre, hogy van rá egy konkrét összege, hogy a marsom a skorpióban van és lőn. 

 A hattyúk meg ugye, hát karácsony hetedik napja van. Van aki inkább az év utolsó napját ünnepli, de mivel holnap ugyanúgy fog fölkelni a nap, és a dolgok ugyanúgy fognak tovább folyni a medrükben, hát én inkább maradok Karácsony hetedik napjánál, és még van öt napja a karácsonyfának.