Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vélemény

2012.03.29

 Szerintem ne monnyon le Palikánk. Mi lesz velünk? Itt állunk Elnök nélkül, minimum egy hónapig, mert annyi kell ezek szerint, hogy az utód megszerezzen egy doktori címet. Mellesleg muszáj doktornak lenni? Ő maga is avval védekezik, hogy nem ezért választották meg annak idején elnökké, hanem egyéb kvalitásai miatt. Fess ember, jó sportoló volt, jól vezette az Astoriát, és nem utolsó sorban nagyon jó szélkakas. Nem tudom pl. Göncz Árpád dr? Mert mondjuk ő volt a legnormálisabb köztársasági elnök ebben az országban. Szóval nem elég csak snájdignak és valaha volt jó sportolónak lenni? (A szocialista múlt csak hab a tortán....)  Szerintem mi lenne mondjuk, ha dr. Kovács Kokó István lenne az elnök? Vagy valamelyik dr. Videoton focista? (Sajnos, nem ismerem őket. Főleg nem név szerint.) Egyébként a csajozós múlt sem árt, erről tanúskodik az "Engem nem dugott meg Schmitt Pál" facebook-os oldal jelentkezők hiányábani megszűnése.

Egyébként milyen elnök is? Mert ugye nem vagyunk köztársaság. Egyszerűen és szerényen Mr. (bocs' dr.) President, mint az amerikai elnök. Hát jó ez a buli, alakulnak a dolgok, mint az a bizonyos a prés alatt. Ez a szerencsétlen pojáca meg annyit se fogott fel, hogy a tegnap délutáni döntés nem az ő patyolattá mosdatását szolgálta. Fogalma se lehetett, mit írt a bizottság, hazatelózott, mondták neki: Palikám, minden okés, a dolog lezárva, minden mehet tovább. 

So it goes, így mennek a dolgok Aprajafalván, egyre jobban röhög rajtunk a világ. Lassan a magyar diplomának, tudományos fokozatnak nem lesz hitele Európában. De mi csak védjük a mi kutyánk kölkét legalábbis augusztusig, mert akkor a Palcsi már két éve lesz álamfő, és akkor övé örökre az evvel járó javadalmazások sokasága. Ez számít, nem más.

A nagy szenteskedés katolikuskodás közepette nem vesszük észre, hogy pár parancsolatot csak megszegett a kis haver. De nem baj, átírjuk mi a tízparancsolatot, lesz belőle Nemzeti Tízparancsolat. A régi úgyis idejét múlta, valami Mózes nevű zsidó műve, arról meg tudjuk mit gondoljunk. Egyébként könnyű lesz, a Te Uradat Istenedet át kell írni egy nagy formátumú, karizmatikus politikus nevére, és az első parancsolatnak meg kell tenni azt, hogy Quod licet Iovi, non licet bovi. Régebben már ajánlottam, hogy lassan írni kéne egy Nemzeti Újszövetséget is, mert a bosszú lihegése, el- és leszámoltatás, szemet szemért, fogat fogért elv bizony nem a keresztények nagykönyvének a vezérelve. Ott valami Jézus nevű a szeretetről dumál, meg hogy kő helyett kenyérrel dobálózz, egyik orcád, másik orcád stb. Na, ezt se ismerik a fiúk, csak szövegszinten megy a kereszténykedés. Egyébként azon megy a nagy mesterkedés, hogy ellenfeleiket, akik egyébként az ő ellenségeik, mert nyolc évig kellett nézni, hogy lopják el azt, amit ők szeretnének, szóval hogyan lehetne ezeket az elleségeket megsemmisíteni, elpusztítani, eliminálni. De minimum örökkön örökre börtönbe zárni.

Na, tisztára politikai blog lesz már ebből. Meteorológiait írni tán biztosnágosabb, bár ki tudja. Gyurcsány pl. azért is börtönbe kerülhet, mert anno aug. 20-án kitört az a nagy fene vihar.

Más téma, megint beteg a kutya. Persze jó kövér, állandóan csak enne, sétálni sem valami nagy kedvvel jön, mert gondolom, azon jár az agya, hogy közben a macska esetleg itthon jókat zabbintgat. Szóval reggelre széthányta a lakást. Egyik kedves szokása a szőnyegre hányás. Véletlenül sem kőre, vagy padlóra. Így aztán jó kis édes-bús hányásszag lengedezik mindenfelé. Egész nap ezt takarítom. Koplalás jön minimum két napig. Elég jó húsban van ahhoz, hogy ne romoljon le, még ha esetleg öt napig is koplalnia kéne. Mindenesetre Quamatellel kezdünk.

Az idő, hogy a meteonál maradjunk, nem valami jó. Baromi erős szél fúj, és a nap se süt. Ki kéne már almolnom a teraszt, összeszedni azt a rengeteg száraz falevelet, amit összehordott a szél, bár még mindig hordja, úgyhogy kezdhetném elölről. Valami szélcsőben van ez a terasz, mert mindenhol kazlakban áll az avar. A virágaim is bújnak szépen. Lassan minden kivirágzik, és ki is lehetne ülni, de a kerti bútort is elő kéne szedni a csomagolás alól,és átfesteni, vagy legalábbis lekenni valami konzerváló anyaggal. A teak olaj jól funkcionált, de már beszáradt. Majd veszek újat. 

Azért szeretem ezt a teraszt, mert gyakorlatilag egy szoba nagyságú, és nyáron ott lakom. Kint reggelizünk, ebédelünk, ha egyáltalán, és vacsizunk, de ott olvasok, napozom, meg mindent kint csinálok nyáron. Így aztán van némi minőségi különbség a téli és a nyári életem között. Ez nagyon jó.