Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


WTF?

2012.11.30

 Úgy tűnik P barátnőm szerelmi élete fellendült, hogy úgy mondjam, nagykanállal falja a pasikat. Közeleg a karácsony, jönnek (mit jönnek! már itt vannak) a hosszú, sötét délutánok és esték, és "olyan jó lenne odabújni valakihez, aki nem nőnemű" mondja. Hála annak a magasságosnak, nincsenek ilyen nagy semmibe belelőtt vágyaim, a romantika az én maximálisan racionális elmémből és érzésvilágomból (már ha van nekem ilyen) teljes mértékben hiányzik. Persze ha ismernék valakit, akihez szívesen odabújnék bizonyára nem lenne ellenemre, de csak úgy a nagyvilágba nem vágyakozom holmi fantom után. Ennyit erről. Szóval, mivel teljesen fel van dobva, és társaságomban könnyedén vetkőzi le a diszkréció álszemérmét, el is küldött néhány jellemző darabkát egynémely úrral történő hosszadalmas levelezéséből. Miközben egyikük fényképére kattintottam, bejött egy olyan oldal, hogy twoo. És azt írta az iratja, hogy engem oda meghívott András, a nagytata korú úr, aki a múltkor oly mély és azóta sem hegedő sebet ejtett önérzetemen, de legfőképpen a hiúságomon. No nézzük, WTF it is, és kitöltöttem a kitöltendőket. Nagyon rácsesztem azonban, mert egy elég ordenáré társkereső lap, és nyilván fent nevezett nagy-nagy ellenségemnek esze ágában sem volt oda meghívni engemet, hanem ez egyszerűen valami általam át nem látható előnyökben reménykedő marketingfogás lehet. Szörnyűséges egy hely. Undorító arcok néztek meg, ezt azonban a küldött e-mail így jellemzi: felkeltetted az érdeklődését, avagy: többet szeretne tudni rólad, meg ilyenféle hazugságok. Aztán csetelj vele! Idézem: Szia! Nem akarok megismerkedni veled, mert túl messze laksz, inkább a közelembe keresek valakit. Én azért válaszoltam, hogy felőlem, teljes nyugalomban tegye ezt. Még írt: Hol laksz? Hát nem tom, de messze tőled. Meg vannak ilyen "játékok", hogy egy kép és válaszolj Ilyenre gondoltál? A megadott opciók néhány nagyon ízlésem szerint való darabja: A. Igen, Ő kell nekem!  B. Esetleg  C. Nem éppen,  meg hasonló bugyutaságok. Még csak C-t nyomtam. Aztán van két szörnyű kripli képe, és kérdés: Melyik a kedvenced? Kazánfűtő Lajos, vagy Földtúró Józsi? Egyik se bazmeg! Nem szeretek trágárkodni, de néha olyan mérges leszek, hogy úgy érzem, megfelelően ordenáré kifejezés nincs is a szótáramban. Hát így. A NAGY baj azonban az, hogy fogalmam sincs, hogyan lehetne innen letörölközni. Már mindent végigvizslattam, de sehol egy öntörlés. Lehet, hogy a tatának kéne írnom, hogy tiltson ki innen. 

Ez a fentebb említett érzés akkor is rámtör, amikor a napi eseményeket látom, hallom a tévében, rádióban. Ki tette tönkre az országot? Nem mindegy? Rendbe kéne tenni! Mellesleg 1998 óta a kormányok, Gyurcsány és az ő "konstruktív" ellenzéke, valamint ugyanazok kormányon. A jelenlegi kurzus olybá tűnik, mint akiket a lipiről eresztettek szélnek, de ott még jól megbeszélték, hogy majd milyen jót kormányoznak ők együtt, a maguk nagy örömére. A tamburmajor ez a félőrült (vagy tán egészen az) gazdasági miniszter, aki, mint olvasom, még húsz évig kíván ámokfutni. A Jobbikról meg tán nem is ejtenék szót. De nem is kéne. Egyszerűen levegőnek kéne kéne őket nézni, és olyan válaszokat adni nekik, mint amit az a jópofa zsidó-piréz képviselőnő adott. És még ezt is komolyan vette a nagy marhája. Félelmetes. Csodás érzés lehet az egész életüket gyűlölködéssel tölteni. 

Töröl töröl, nem vagyok hajlandó a hátralévő éveimet morgolódással és zsémbeskedéssel tölteni,  Közeleg a karácsony, és nekem ahhoz, hogy a környezetemet karácsonyiasra varázsoljam, meg hogy magamnak ilyen hangulatot teremtsek, nem kell egy pasi, hogy odabújhassak. Nagy boldogsággal tölt ez el a magam örömére is. Ma már megcsináltam az adventi koszorút is, meg az ajtóra valót is. Még kint vannak a teraszon, de holnapután már felrakom őket, és meggyújtom az első gyertyát. Jön a várakozás ideje, hogy mire várakozom, azt nem tudom, de jó ez így. Eszembe jut, amikor gimis koromban az apácáknál voltam, és a várakozás idején hajnali misére jártunk 6-kor. Nagyon jó volt. Igaz, akkor azt várogattam, hogy mehessek végre haza. Lehet, hogy ebben az évben eljárok rorátéra. Én egyáltalán nem vagyok vallásos, sőt halálra bosszantanak a papok szövegei, de a biblia érdekes, és egy ilyen prédikáció nélküli jöjj el jöjj el Emmánuelen nagyon jól tudom magamat érezni.Majd meglátjuk. Mindnesetre a koszorúm bordó gömbgyertyás, és az ajtódísz ezüst szalagokkal és díszekkel van megcsinálva. Szép az is. Lassan nekiállok ajándékokat keresni, gyártani. És beszerzem a beiglihez, sütikhez és a hagyományosan készítendő kajákhoz valókat is.

 

 

                                                   

                   Karácsonyi menü Katyásnál dec. 25-én

                                                   Előétel:  Libamáj terrine

                                      Főétel:   Gesztenyével töltött pulykamell

                                                                        gesztenyés muffin körettel

                                                                friss salátával

                                                                  Sajtok

                                                  Desszert: karácsonyi fatörzs 

                                                         beigli, sütik, moszkauerek

                                                                 Kávé

                                                  Italok. Egg-nogg

                                                               Tokaji fordítás

                                                               Száraz fehérbor

 

                                                                                    Ásványvíz, üdítők

 

    Ünnepek után nehezített fogyókúra. Minden meghívott rokonomat szetettel várom